Norbert Kunst

Norbert Kunst

Norbert Kunst (1958) studeerde blokfluit, contrabas en fagot aan het Utrechts Conservatorium en was enkele jaren actief als blokfluitbouwer. Na zijn specialisatie historische fagotten speelde hij in vele Europese barokorkesten waaronder Les Arts Florissants (Parijs), Musica Antiqua Köln, Concerto Köln, Musica Ad Rhenum en Trio Passaggio. En al sinds 1979 is hij actief als bassist in het Salonorkest Mélange en Jazzcombo Zwilly. Na het overlijden van Piet Kunst (1996), oprichter en dirigent van Ensemble Praetorius, heeft hij de artistieke leiding overgenomen.

Van 2002 tot en met 2014 was hij als dirigent en "leermeester"verbonden aan de Stadspijpers van 's-Hertogenbosch. Een groep muzikanten die de verloren gegane traditie van stadsspeellieden weer nieuw leven in blaast.

Sinds april 2014 staat hij voor het nieuw opgerichte ensemble voor renaissanceblazers "Capella del Arte".  Een ensemble bestaande uit 12-14 blazers die zelfstandig of in samenwerking met anderen de renaissancemuziek bredere bekendheid wil geven.

Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als fagottist en manager verbonden aan Concerto Barocco, een barokorkest gevestigd te 's-Hertogenbosch.
Voorts beweegt hij zich op de terreinen van de natuur‐ en milieueducatie, antiekrestauratie en is hij oprichter van NK Art Productions, trainingsbureau voor levenskunst.Terug naar Praetorius.